Свети великомъченик Йоан Войн (каталожен номер 2503)

Свети великомъченик Йоан Войн (каталожен номер 2503)
Декупаж:
13 x 18 см - 30.00 лв.
18 x 25 см - 40.00 лв.
25 x 35 см - 70.00 лв.
40 x 55 см - 160.00 лв.
50 x 65 см - 300.00 лв.

Ръчно рисувани:
18 Х 25 см - 180.00 лв.
25 Х 35 см - 300.00 лв.
30 Х 40 см - 400.00 лв.
50 Х 65 см - 650.00 лв.

Описание

Каталожен номер: Изобразени: Йоан Войн Категория: Светци, Апостоли и Пророци Местонахождение: Подходящи за: Помага при болести на кръвта, Помага срещу кражби и загуби, Помага срещу клевети и обиди Честване: 31.06 Наличност: по поръчка Време за изработка:
Декупаж: 3-4 дни;
Ръчно рисувани: 30 дни
Методи на изработка:
Декупаж: върху дърво дорисувана ръчно с акрилни бои, състарена с патина и запечатана с няколко вида лак;

Ръчно рисувани
Описание
Този светия служел във войската по време на царуването на императора Юлиан Отстъпник заедно с други воини бил изпратен да убива християните.В пролога на Амвросианската библиотека и у Никодим се казва, че свети Иоан бил воин в полка, съставен от войници от скитското племе трифали. Преосвещеният Сергий в "Пълния месецослов на Изтока" изказва предположение за славянския му произход.
На тези, които го виждали при изпълнение на това дело, той изглеждал като гонител на християните, но тайно той им оказвал немалка помощ. Така, едни той известявал тайно, преди да бъдат хванати, за да могат да избягат, а други след залавянето им освобождавал.

Той бил милосърден не само към преследваните християни, но и към тези, които просели от него помощ, като им давал всичко, от каквото се нуждаели. Като се упражнявал в молитви и пост, свети Иоан украсявал живота си с посещение на болни и утешение на скърбящи и се усъвършенствал в добродетелта. Като прекарал живота си така богоугодно, той преминал към Господа и бил погребан на мястото, където погребват странници
Годината на кончината на свети Иоан е неизвестна. Знае се само, че е умрял и е погребан в Константинопол.
По-късно в откровение той разказал на една жена за всички свои деяния, които извършил през живота си, а също така й казал и името си.
Казват, че свети Иоан освен това извършил и други чудеса. Особено бил известен с това, че удържал от бягство робите, изобличавал крадците и откривал откраднатото.
С такива дела на чувотворство Бог обогатил свети Иоан заради неговия добродетелен живот.